Слънце и днес, топлото време ще се задържи и уикенда

По-съществени валежи ще има в Родопите и над Станджа

08.05.2020 | 07:38 Редактор: Искра Ангелова

Днес затоплянето ще продължи. Следобед ще превали по Черноморието и в Източните Родопи. Вятърът ще бъде слаб от северозапад. Минималните температури в страната ще бъдат от 6 до 10 градуса. Максималните от 17 до 22 градуса,в югозападните части до 23.

По Черноморието облачността ще бъда разкъсана,по-значителна с валежи по южното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 17 до 18 градуса. Морската вода е с температура 12-14 градуса. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо,а по южното до умерено. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините облачността ще бъде разкъсана,като по-значителна ще бъде късно следобед над Рила и над Пирин. Следобед ще превалява и прегърмява.

По-съществени валежи ще има в Родопите и над Станджа. Над 2000 м ще духа засилен вятър от северозапад,със скорости до 12 м/с. Максимални температури на 2500 м височина около 2 градуса,а на 1500 м плюс 7.

В събота температурите в населените места ще минават 22, 23 градуса. Ще има повече слънце и следобедни превалявания над Родопите и над Странджа. В неделя ще бъде топло за сезона. Следобед над западните райони облаците ще се увеличават. В Рила и в Пирин ще превали. В понеделник над страната бързо ще премине облачна вълна с превалявания в западните части от страната.

Във вторник ще има следобедни валежи с летен характер в Централна и Източна България. В сряда ще бъде ветровито с разкъсана облачност. Кратък дъжд ще превали над Югозападна България. Ще бъде по-хладно.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК