Валежите не спират, но температурите ще се повишават

В събота ще има повече слънце

07.05.2020 | 07:14 Редактор: Ивет Арабова

След вчерашния доста студен празничен майски ден днес слабо ще се затопли. Валежите с летен характер отново ще бъдат често явление, като повече по количество са в планините от Югозападна и Южна България. Минималните температури в страната за тази сутрин са от 5 до 10 градуса, а максималните ще бъдат от 16 до 21 градуса. 

По Черноморието облачността ще бъда значителна с превалявания и прегърмявания, като по-значителни ще са валежите по южното крайбрежие. Максимална температура на въздуха ще бъдат от 17 до 18 градуса. Морската вода е с температура от 12 до 14 градуса. Вълнението ще бъде слабо, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В петък затоплянето ще продължи. Следобед ще превалява по Черноморието и в Източните Родопи. В събота температурите в населените места ще минават 22-23 градуса. Ще има повече слънце и следобедни превалявания над Родопите и над Странджа. В неделя ще бъде топло за сезона. Следобед над западните райони облаците ще се увеличават. В понеделник над страната бързо ще премине облачна вълна с превалявания в западните части от страната. Във вторник ще има следобедни валежи с летен характер в Централна и Източна България. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК