Прониква хладен въздух с превалявания и прегърмявания

Ще има повече облаци над южните и над източните райони на страната

06.05.2020 | 07:28 Редактор: Александра Иванова

Днес над страната ще проникне по-хладен въздух. Ще има повече облаци над южните и над източните райони на България със следобедни превалявания. Над Странджа отново ще има условия за гръмотевици. Вятърът ще бъде от северозапад свеж, със скорост до 10 м/с. Минимална температура в страната от 7 до 11 градуса. Максимална - от 14 до 20 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието облачността ще бъда значителна с превалявания и прегърмявания, с по-значителни валежи по южното крайбрежие. Морската вода е с температура от 12 до 14 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

Над планините облачността ще бъде значителна. Следобед ще превалява и прегърмява. По-съществени валежи ще има в Родопите и над Източна Стара планина. Над 2000 м ще духа силен вятър от северозапад. 

В четвъртък и в петък слабо ще се затопли. Валежите с летен характер отново ще бъдат често явление като повече по количество ще са в планините от Югозападна и Южна България. В събота ще продължи да се затопля. Ще има повече слънце и следобедни превалявания над Родопите и над Странджа.

В неделя ще бъде топло за сезона. Следобед над западните райони облаците ще се увеличават. В понеделник над страната бързо ще премине облачна вълна с превалявания в западните части от страната. Във вторник ще има следобедни валежи с летен характер в Централна и Източна България.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК