Доброволецът Терзийски: Идиотщина е да минаваш през парка на колело с 40 км/ч

Според писателя човек гради живота си върху страхове

05.05.2020 | 22:02 Редактор: Наталия Тотева

Писателят Калин Терзийски се записа като доброволец към Столичната община на 21 март, за да се бори с коронавируса. Той е искал да помогне, тъй като извън заниманията си с писане, има и медицинско образование. Работата му е била да ориентира хората, като следи за спазване на мерките за безопасност в Борисовата градина.

"Още когато се обяви извънредно положение бях наясно, че трябва да се включа по някакъв начин, защото съм писател, лекар, това са неща, които ангажират човека, каза Калин Терзийски за "Денят ON AIR".

"Обадих се на телефон в общината и започнах да чакам. Обадиха ми се на четвъртия или петия ден, ходих на инструктаж първо в РЗИ. Но за там все още не са ме повикали. След това ме повикаха момчетата от "Борба с аварии и бедствия", обясни още той.

По думите му се е включил като доброволец в чест на 50-ия си юбилей. 

За писател е много полезно да поеме една такава роля, която е твърде неприсъща. Писателят трябва да извършва това, което се нарича дисеквилибриране. Да излиза от равновесието, от това удобство, в което е свикнал да живее, за да променя перспективата, ракурса, от който вижда света, сподели Терзийски.

И посочи, че в парка има колоездачи, които преминават с 40 км/ч, което било безобразие.

"И извън карантина да караш там, където са влезли майки с деца, те са с намалена бдителност. Да минеш с колело, защото си се промъкнал, с 40 км в час, това е идиотщина, която се вижда в България. Голямото мнозинство беше от хора, които те гледат и очакват да им разпоредиш как да се държат", каза писателят за Bulgaria ON AIR.

Според него човек гради живота си върху страхове.

"Те могат да са деструктивни, а могат и да са градивни", отбеляза още Терзийски.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК