Кралев издаде заповед, разреши индивидуалния спорт на открито

Допускат се посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни при строги противоепидемични мерки

04.05.2020 | 22:40 Редактор: Александра Иванова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се допуска упражняването на индивидуални спортни занимания на открито при спазването на всички противоепидемични мерки. От днес се допускат също посещенията на самостоятелни плувни комплекси и басейни при спазването на строги противоепидемични мерки.

Междувременно отварят за посещение малките паркове и квартални градинки в София. Махането на ограничителните ленти става след съгласуване с районните кметове и след създаването на необходимата организация. След отварянето на големите паркове в столицата, дойде време и за малките. 

Забранено остава и използването на спортните съоръжения в парковете. От Министерството на спорта разрешиха индивидуалните тренировки на стадионите, но при спазване на всички противоепидемични мерки. А от Българския футболен съюз изразиха надежда отборите да започнат тренировки още преди края на извънредното положение на 13 март. 

"Целта ни е да подготвим клубовете практически как да се провежда тренировъчният процес, а след това какви са изискванията за мачовете, като се касае и за работата на журналистите", разясни  д-р Михаил Илиев. 

Очакванията са близо месец след като бъдат възстановени тренировките да започнат и мачовете. С оглед на ситуацията около Ковид-19 футболните дербита ще се играят пред празни трибуни.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Един истински Българин! Лъвски на нашето време! Евалла! Сигнализирай за неуместен коментар