Столичен учител алармира Bulgaria ON AIR за тормоз и дисциплинарно уволнение

Снежанка Христова е получила констативен протокол за отстраняването ѝ от длъжност без обяснение

04.05.2020 | 20:17 Редактор: Ралица Братанова

Учителка от столичното 19-о училище "Елин Пелин" алармира пред Bulgaria ON AIR за оказване на натиск, психически тормоз, принудителен отпуск и връчването на констативен протокол за дисциплинарното ѝ уволнение от директора на учебното заведение.

От три години Снежанка Христова е учител в столичното 19-о средно училище. Заради извънредното положение изявява желание да обучава своите ученици чрез онлайн платформата, препоръчана от образователното министерство. 

"След 2 седмици молби и 7 писма аз се сдобих освен с акаунтите и със заповед за принудителен годишен отпуск поради намаляване обема на работата", споделя тя. 

Два дни по-късно е прекъснат и достъпът ѝ до електронния дневник, което възпрепятства и нанасянето на оценките на учениците от 9 до 12 клас. След няколко дни учителката получава и друга новина от директора - констативен протокол за иницииране на дисциплинарно уволнение.

Директорът на столичното 19-то училище Клара Арабаджиева се въздържа от коментар пред нашата камера до изясняване на ситуацията. По нейни думи в момента тече дисциплинарно производство за грубо нарушаване на Кодекса на труда и етичните норми на поведение, както и нарушаване на учителските ѝ задължения. 

Именно тези нарушения са довели и до действията спрямо нея, обясняват от ръководството на училището.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Сбъркала е професията май,не учител,а актриса трябва да практикувате!Ако все пак говорим за истина,тази жена няма никакъв подход и уважение към учениците,но все пак ако си мисли,че с тези две минути може така да си измисля и да и се размине,много греши!Дано последната ви мусака да е била вкусна! Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Пълни глупости! Само родителите, учениците и учителския състав в училището могат да коментират по въпроса. Учителката се държи нагло, обижда и влияе негативно на целия учебен процес! Още по-жалко е че се опитва да урони афтиритета на училището само защото получи каквото си беше заслужила! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Не разбирам кой кого тормози...учителката Снежана директорката Клара или обратно...голем зор да работи е имала тази пишман учителка....цели две седмици се молила, писма писала...ами директораката си е права...егати натегачката и непослушната служителка...тя ще и казва как да се работи...опс или да не работи... Сигнализирай за неуместен коментар