Родители на седмокласници искат допълнителни дати за външното оценяване

Според някои пък е редно всички да завършат дистанционно

27.04.2020 | 17:37 Редактор: Искра Ангелова

С отхлабването на редица мерки се породи и въпросът ще се върнат ли децата в клас. До 2 седмици от просветното министерство обмислят дали да отворят класните стаи само за учениците от 7 и 12 клас, на които им предстоят изпити или всички да завършат дистанционно. 

От своя страна родители на седмокласници настояват за допълнителни дати за националното външно оценяване. 

Вече повече от месец Виктория учи и се подготвя за Национално външно оценяване след 7 клас дистанционно. Притеснена е, че с онлайн обучение няма да успее да получи добра оценка на предстоящите изпити. Затова смята, че е по-добре отново да се премине към редовна форма на обучение.

"За нас учениците, според мен, е много по-голямо напрежението и е по-трудно, защото нямаме пряка връзка с учителите, стават разминавания и не се разбираме", каза Виктория Околийска, която е ученичка в 119-то училище.

Ако се реши децата да се върнат в клас, трябва да се учат всички предмети, а не само тези, по които са изпитите, смятат преподавателите.

"Ако се върнем в училище - трябва да си учим по-пълната програма по всички предмети, защото дистанционната форма показа, че е спасителна", каза учителката в 119-то училище Цветанка Русинова.

Не всички родители и учители са на мнение, че децата трябва да се върнат в училище. Според някои е редно всички да завършат дистанционно, а в клас учениците да влязат само в деня на изпитите след 7 и 12 клас. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
А според мен това дистанционно обучение изобщо не бива да се зачита като достатъчно за завършване. Това е направо смешно! Повечето нищо не са научили! Само най-малките, които си пишат буквите с мама и тати в учебните тетрадки. Сигнализирай за неуместен коментар