Училищата ще плащат интернета на социално слабите ученици

Стартира и кампания деца от 1 до 4 клас да получават плодове и мляко по домовете

15.04.2020 | 21:46 Редактор: Ивет Арабова

Училищата ще плащат за интернет на социално слабите ученици. Това решение е било взето от Министерския съвет днес.

"Toва се отнася най-вече за учениците, които имат затруднения и имат такава необходимост. Със сигурност дистанционното обучение е един от най-успешните ходове в образователната ни система. Тя обхваща около 85% от учениците", каза за "Денят ON AIR" директорът на 119-о СУ "Aкад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов.

Той е на мнение, че доброто функциониране на онлайн обучението е в резултат на силния ентусиазъм на учителите, добрата организация на директорите и помощта на родителите.

"Силно се надявам да не стигаме до ситуация да завършват онлайн. Дистанционното обучение върви в много добър ход - вървят изпитвания, но въпреки всичко дистанционната форма няма как да замени реално присъствената форма на учениците", подчерта Диян Стаматов в ефира на Bulgaria ON AIR.

На 70% вече била готова и организацията по провеждането на ДЗИ и НВО.

"Още по-голям образователен експеримент ще е, ако има удължаване на това положение. В момента има бюджетни средства, които са планирани. Tе са предназначени за труда на учителите и там, където се провежда дистанционна форма с максимална отдаденост, е разумно този бюджет да се използва сега", смята Стаматов.

Стартира и кампания всички ученици от 1 до 4 клас да получават плодове и мляко по домовете си.

"Добре би било те да стигнат до всички ученици. Организационната висота на всеки директор е много важна", отбеляза Диян Стаматов.

Започнала е и инициатива за топъл обяд за деца в неравностойно положение, в която вече са се включили немалък брой училища в София.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Все закъснели предложения... Сигнализирай за неуместен коментар