С аплодисменти и минута мълчание медиците от Спешна помощ почетоха д-р Пандова

Тя е вторият починал медик с Ковид-19 у нас

03.05.2020 | 18:35 Редактор: Ивет Арабова

Лекарите от Спешна помощ почетоха с минута мълчание паметта на д-р Нели Пандова - втория случай на медик с Ковид-19, починал у нас. Докато се бяха събрали да отдадат почит, гражданин от съседната кооперация подаде сигнал в полицията за събиране на много хора на едно място.

Д-р Нели Пандова е един първите медици заразени с Ковид-19. Лекувана е в столичната болница Света Анна. Изписана е с два отрицателни теста в добро състояние. Поставена е под домашно лечение, но състоянието й рязко се влошава. Приета е събота вечерта в Александровска болница.

Наложило се е да бъде интубирана. 45 минути лекарите се борят за живота ѝ. Въпреки усилията им д-р Пандова не е успяла да стигне до интензивното отделение и е починала в спешния център на лечебното заведение. 

"Един от най-лъчезарните и слънчеви хора. Много добър човек, който през цялото време полагаше грижи за своите пациенти и обичаше своите пациенти. И за миг колегите ѝ не са виждали страх в очите ѝ", сподели говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. 

Съпругът на д-р Пандова също е лекар в Спешна помощ. В момента той е под карантина. Имат две деца.

"Имахме огромна надежда, много се радвахме, когато тя се прибра вкъщи от болницата, когато беше стабилизирана", каза още Сунгарска.

Медиците от Спешна помощ изпратиха за последно д-р Пандова с аплодисменти, преди отново да се качат на линейките, за да спасяват човешки живот.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
огнян
преди 3 години
двете загинали лекарки са съвременните герои на Републико България. Моля да им се учреди съответна държавна награда, каквато заслужават може би повече от много други наградени. Също така за всички денонощно сражаващи се във войната с коронавируса на първа линия да се дадат освен финансовия стимул и почетна награда. Колко от нас биха имали куража да го правят??? Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
"Изписана е с два отрицателни теста в добро състояние." От какво е починала тогава, при цялото ми уважение и съжаление. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Поклон пред професионалисти като тази жена! Сигнализирай за неуместен коментар