Починалата д-р Пандова била от първите заразени медици у нас

45 минути лекарите се борили за живота ѝ

03.05.2020 | 12:30 Редактор: Ивет Арабова

Почина лекар, изписан от болница с две отрицателни проби за Ковид-19. Жената е работила в Спешна помощ в София.  Д-р Нели Пандова-Илиева е дългогодишен лекар в Спешна помощ. Тя е един първите медици заразени с Ковид-19. Лекувана е в болница "Света Анна". Изписана е с два отрицателни теста, а състоянието ѝ се е подобрило. Поставена е под домашно лечение, но състоянието ѝ рязко се влошава. Приета е в Александровска болница. Наложило се е да бъде интубирана. 

45 минути лекарите се борят за живот на д-р Пандова. Въпреки усилията им не е успяла да стигне до интензивното отделение и е починала в спешния център на лечебното заведение. От Националния оперативен щаб обясниха, че този случай показва колко неясноти има около заболяването.

Колегите на д-р Пандова я описват като всеотдаен лекар, който борейки се за живота на болните до последно, губи битката за собствения си живот. От Щаба разкриха, че в Хонконг лекари са направили изследване на пациенти с коронавирус, които вече са дали отрицателни резултати, но сега при тях отново се установило наличието на вирусни частици. Италиански медици са наблюдавали същото при 9 пациенти.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
колко ли са платили на близките и за да е вирус . Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Ан
преди 3 години
Светла и памет! Адски жалко и трагично!Китай разказаха играта на целият свят, заслужават строги наказания и спиране на всякакви взаимодействия с тях. Гнусни ***. А СЗО от 2000 година насам наблюдава как точно от Китай тръгват различни вирусни епидемии, прерастващи. В пандемии и до момента никакви реакции!Последните абзаци на статията са много притеснителни. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
:(
преди 3 години
Да почива в мир. Не е успяла да се пребори за съжаление. Пазете се всички, че виждате какво става. Сигнализирай за неуместен коментар