От Щаба обмислят и други мерки да бъдат разхлабени

Следваме тенденцията на поетапно либерализиране на ограниченията, заяви доц. Димов

02.05.2020 | 19:19 Редактор: Искра Ангелова

Изненадващото прекратяване на брифингите на Оперативния щаб беше съобщено не от неговия председател проф. Венцислав Мутафчийски, който отсъстваше от последния брифинг, а от съветника по връзки с обществеността на Министерския съвет Севдалина Арнаудова.

"Мотивите за спирането на редовните брифинги е, че българското обществото вече е добре информирано за пандемията от коронавирус, а и гласове на критика, според които щабът привлича повече критика", каза Арнаудова.

А от щаба съобщиха - обмислят как и какви други мерки да бъдат разхлабени.

"Следваме тенденцията на постепенно, поетапно либерализиране на ограничителните мероприятия като ще се анализира в следващите дни дали тези мерки дават необходимия ефект , независимо дали е в положителна или негативна посока и същевременно последващо либерализиране или възвръщане към част от мерките. Това е моделът, който следват всички страни, това е моделът, който прилагаме и в България и както бяхте свидетели вчера- първите две мерки, които либерализирахме вчера", заяви секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Три са международните сценарии за развитието на заболяването Ковид-19, посочи той. 

Вижте повече в репортажа на Сергей Тодоров.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Добре... разхлабвайте мерките, но затягайте с глобите и нещата ще се нормализират. Може би така ще се дисциплинира българина...като не разбира от дума ще разбере като му бръкнат в джоба. Сигнализирай за неуместен коментар