Слънце до обяд, а следобяд на много места ще вали

Над 2400 метра ще вали сняг

02.05.2020 | 08:30 Редактор: Искра Ангелова
Слънце до обяд, а следобяд на много места ще вали

Въздушната маса над страната ще е силно неустойчива. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Очакват се градушки.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°. През нощта срещу неделя в много райони от страната явленията ще продължат, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието преди обяд ще има и слънчеви часове. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, съобщава dnes.bg.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевични бури. Над 2400 метра ще вали сняг. Ще духа до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 6°.

През следващите два дни ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевични бури. Временно интензивни и значителни по количество ще са главно в Централна и Източна България. Остават условията за градушки.

В понеделник над Западна България облачността ще намалява. Ще бъде хладно, с минимални температури между 9° и 14°, максимални - между 16° и 21°. Във вторник в по-голямата част от страната ще е без валежи, ще има и повече слънчеви часове. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад. Дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК