43-годишна жена с Ковид-19 е починала в Спешната помощ в Плевен

Била е в тежко състояние и с множество заболявания

30.04.2020 | 11:37 Редактор: Ралица Братанова
43-годишна жена с Ковид-19 е починала в Спешната помощ в Плевен

Жена с положителна проба за коронавирус почина в Спешната помощ в Плевен.

Пациентката не е лекувана в болницата, съобщи за БТА Момчил Цветков, говорител на Университетската болница "Д-р Георги Странски".

Жената е приета по спешност в Спешно приемно отделение в много тежко състояние, като е чакана от подготвен за целта екип, посочи Цветков. 

Интубирана е веднага на място, но въпреки усилията, медиците не са могли да я спасят, допълни той. Пробата ѝ за коронавирус се е оказала положителна. По думите му жената, която е на 43 години, е била с множество заболявания, а състоянието ѝ се е влошило много бързо.

В момента в УМБАЛ - Плевен лекуват 16 пациенти с Ковид-19 в инфекциозна клиника, и двама в интензивно отделение. Две от пациентките - на 40 и на 50 години, са излекувани от инфекцията и са изписани вчера, като са поставени под домашна карантина за 28 дни.

В лечебното заведение са установени два случая на медицински лица с коронавирус. Лекар и медицинска сестра от отделението по хемодиализа са имали контакт със 77-годишен пациент, който бил на хемодиализа, без симптоми за новия вирус. 

Впоследствие се е оказал с положителна проба. Медиците са в добро състояние и са на домашно лечение под карантина.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 4 години
1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 4 години
Ами...не знам нужно ли е за всеки починал да се съобщава... Иначе - съболезнования на близките. Не е лесно. Сигнализирай за неуместен коментар