Валежите започват, на някои места - с гръмотевици

Дневните температури - от 20 до 25 градуса

29.04.2020 | 07:30 Редактор: Александра Иванова

Минималните температури за сутринта днес са от 6 до 11 градуса. През деня от запад бързо ще се заоблачава. Над Западна България ще се развиват купести облаци с кратки валежи. В района на Видин и в Източните Родопи са възможни гръмотевици. Вятърът ще бъде от запад-югозапад, слаб. Дневните температури - от 20 до 25 градуса, по Черноморието - до 15 - 16. През нощта срещу четвъртък, ще превалява и в Добруджа, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще има разкъсана облачност. Максималната температура на въздуха е от 14 до 16 градуса. Морската вода е с температура от 10 до 12 градуса. Вълнението ще бъде слабо

Над планините облачността ще бъде разкъсана, значителна над Рила и Родопите. Следобед ще превали и прегърми, по-интензивно в Източните Родопи. На над 2000 метра ще духа до умерен вятър от запад. 

В четвъртък на много места ще превалява. В Западна и Централна България валежите ще бъдат по-интензивни, с условия за прегърмявания. В Тракия има условия за умерени гръмотевични бури. В петък превалявания ще има в по-голямата част от страната. Времето остава хладно.

В събота след временно разкъсване на облачността, следобед отново от запад ще се заоблачи, със следобедни превалявания. В неделя валежи се очакват над планините и по Черноморското ни крайбрежие. В понеделник и във вторник ще има повече слънце, като превалявания са възможни по Черноморието.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК