"Воля" предлага партиите да се откажат от субсидиите до края на мандата си

От партията искат и промени в мярката "60/40"

28.04.2020 | 21:31 Редактор: Ралица Братанова

Партиите да се откажат от субсидиите си до края на мандата на Народното събрание заради кризата, породена от пандемията от коронавирус. Това предлагат от партия "Воля".

Депутатът Кръстина Таскова посочи в "Денят ON AIR", че не би следвало партиите да се възползват от обществения ресурс, докато има българи, които не живеят добре. 

По думите ѝ предстои да бъдат изхарчени още няколко милиарда лева на българския народ, а сега тези пари са важни за всеки човек и бизнес.

"Мисля, че дори и лицемерно ще трябва да ни подкрепят. Знаете, че и със заплатите така се получи - колеги твърдяха, че искат намаляване, но когато стана реално, много се разсърдиха", коментира Таскова пред Bulgaria ON AIR.

От партията на Весели Марешки предлагат и промяна в мярката "60/40".

"Предлагаме или "100/0" или "80/20", но масово да бъде запазена "60/40". Има цели сектори, които нямат абсолютно никакви приходи и за да запазят работници, те няма как да отделят тези 40% за заплати, оттам идва тази висока регистрация на безработни в бюрата по труда", обясни депутатът от "Воля".

Според Кръстева най-засегнати остават хотелиерството и ресторантьорството. Тя допълни, че не става въпрос за всички сектори, а за тези, които са най-затруднени.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК