Летните температури се задържат, но идват дъждове с гръмотевици

По-хладно ще бъде по Черноморието

28.04.2020 | 07:25 Редактор: Ивет Арабова

Очакваме следобедни валежи и гръмотевични бури днес и в сряда. Над Балканския полуостров и Югоизточна Европ времето остава топло. Минималните температури за тази сутрин са от 5 до 10 градуса. След слънчевото начало на деня, по-късно следобед ще се заоблачава. 

Над Западна България ще се развиват купести облаци, с кратки валежи над планинските райони. Вятърът ще бъде от югоизток слаб. Дневните температури са от 20 до 25 градуса, по-хладно ще е времето по Черноморието, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В сряда от запад бързо ще се заоблачава. Над Западна България ще се развиват купести облаци с кратки валежи. В района на Видин и в Източните Родопи се очакват дори и гръмотевици.

В четвъртък на много места ще превалява. В Западна и Централна България валежите ще бъдат по-интензивни, с условия за прегърмявания. В петък превалявания ще има в по-голямата част от страната. В събота след временно разкъсване на облачността следобед отново от запад ще се заоблачи и ще превали. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК