Бургазлии вече се разхождат по плажа и в Морската градина

Входовете и изходите на алеите ще бъдат обозначени със стрелки

27.04.2020 | 18:10 Редактор: Наталия Тотева

Паркове извън столицата също "отвориха врати" за граждани. На плажа в Бургас могат да се разхождат всички, а не само родителите с деца. Няма да бъдат санкционирани и хора, които искат да се радват на хубавото време в Морската градина.

При разходките трябва да се спазват определени правила - не повече от двама души и съответната дистанция. Дишането на морски въздух обаче ще става само с маски. Най-нетърпеливи да се разходят край морето още сутринта бяха родителите с деца. 

"Това е последното, което се реши на Щаба, няма забрана да се посещават плажовете в съответствие със заповедта на министъра", каза началникът на "Охранителна полиция" към ОД на МВР– Бургас комисар Неделчо Рачев.

Подготовката на организацията за движението в Морската градина започна още снощи, но заради дъжда рисуването на стрелки се отложи за сутринта. В голяма част от централните алеи на Морската градина липсваха означения със стрелки. 

"Няма никакви стрелки, ходих до моста и обратно, стрелки няма", посочи Димитър Киров за Bulgaria ON AIR.

В Морската градина ще се влиза от 21 пункта. Стрелки ще има само на входовете и изходите, не и по алеите.

"Тези алеи, които са тесни и не предразполагат да се спазва изискването за физическа дистанция, ще бъдат обозначени със стрелкичка като еднопосочни", коментира шефът на отдел "Безопасност и организация на движението" към Община Бургас Иван Гюлев.

Ограничението за собствениците на кучета е да бъдат не повече от един, като извеждат домашните си любимци във времето до 9.30 ч. и след 18.30 ч.

Вижте още в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
И софиянци, и софиянци... и те се разхождат по плажа. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Мilko
преди 3 години
хахаах :Д по бански с маски Сигнализирай за неуместен коментар