Слънчево и доста топло време в следващите дни у нас

В събота и неделя ще има временни заоблачавания

24.04.2020 | 07:12 Редактор: Тодор Петров

Днес повече слънчеви часове ще има преди и около обед, а следобед ще се заоблачава, но без съществени валежи. Дневните температурите ще се повишат с 2-4 градуса, но сутрин ще остане студено, с условия за слани в североизточните райони и по високите полета. Минималните температури ще бъдат от 1 до 6 градуса. Максималните температурите ще бъдат от 14 до 19 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието ще бъде слънчево, с временни заоблачавания в следобедните часове. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 14 до 17 градуса. Морската вода е с температура от 10-12 градуса. Над планините преди обед ще бъде слънчево,следобед ще се заоблачава. Ще духа свеж вятър от североизток. Максимални температури на 2500 м височина - около минус 2 градуса, а на 1500 м - плюс 3-4. 

В събота и неделя на фона на слънчевото време ще има временни заоблачавания. Кратък дъжд е възможно да превали около планините. Ще духа северозападен вятър, по-добре изразен в неделния ден. Ще се затопля и температурите след пладне ще са над 20 градуса. 

В понеделник повече облаци ще има над централните и над източните райони, с условия за следобедни валежи над Родопите. В Североизточна България ще захладнее. Във вторник преди обед ще бъде слънчево. Следобед ще се развива купеста облачност. 

Регистрирани са рекордно високи стойности за месец април. Причината за високите температури е мощен пренос на топла въздушна маса, която е засмукана от циклон разположен северозападно от Казахстан. Тя ще повиши с над 20 градуса нормата в южните части на Сибир. Температурите в Източен Казахстан ще се повишат до 23-27 градуса. Има вероятност да достигнат до 29 градуса. У нас също температурите ще се повишават. 

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК