Повече тестове на шофьорите за наркотици - по-малко инциденти на пътя

Според Владимир Тодоров това е единственият начин да противодействаме на такъв тип престъпления

22.04.2020 | 21:50 Редактор: Ралица Братанова

22-годишният Кристиан Николов е застанал зад волана, след като е употребил амфетамини, марихуана, кокаин и бромазепам. Според държавното обвинение Николов умишлено е причинил смъртта на журналиста Милен Цветков.

Как могат да бъдат намалени случаите на шофьори, управляващи автомобил под въздействието на опиати?

"Единственият начин е да се правят повече проби, затова е необходимо "Пътна полиция" да бъде масово снабдена с такива тестове", коментира председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров в "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че както сме съсредоточени в купуването на тестове за Ковид-19, трябва да осигурим хиляди тестове за наркотици. Тодоров допълни, че един такъв тест струва между 35 и 45 лв. и това е единственият начин за противодействие на този тип престъпления.

Според него силна и работеща мярка е да се конфискува автомобилът на шофьора нарушител, независимо чия собственост е.

"Ако някой в момента се чувства добре, но е пушил марихуана или се е дрогирал преди 3-4 дни, тестът ще е положителен и той ще носи всички негативни последици от закона", обясни още председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че камерите, които контролират скоростта в страната, са изключително малко.

"Ефективният метод, който работи на запад е да си наситиш пътищата с камери. Те да са в система, която да работи без човешка намеса или с минимална такава. Директно да се събират глобите от банковите сметки. Технологизацията на "Пътна полиция" много е закъсняла, имаме остаряла система", категоричен бе Тодоров.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Повече наркомани зад решетки. Сигнализирай за неуместен коментар