На първа линия в битката и сам на Великден: Апелът на един медик

Проявете уважение към жертвата, която правим с колегите, призова Нено Няголов

18.04.2020 | 18:50 Редактор: Тодор Петров

Близо 70 са заразените медицински лица с Ковид-19 в страната. Няколко медици от "Александровска болница" пък показаха следите от безсънните нощи и белезите от защитното облекло. 

Те са на първа линия в борбата с невидим враг. Враг, който не подбира дали е делник или празник. А те са хората, които се борят денонощно с него в неравна битка – българските медици, тази година с един различен Великден. 

"Великден ще прекарам сам в изолация под карантина, но въпреки това съм приготвил празнично меню, боядисал съм яйца и се очертават много видеоразговори и размяна на снимки със семейството", сподели за Bulgaria ON AIR медикът от "Александровска болница" Нено Няголов.

Той призова всички българи да проявят разум, сила и дисциплина. 

"Предприетите мерки са тежки, но с една ясна и добра цел. Нека помогнем на Господ да ни пази. Проявете уважение към жертвата, която правим с колегите далеч от семейство и приятели, затворени на работните си места, изпълняващи своя дълг. Поздрави и адмирации на всички колеги, които участват в борбата, и специално на тези, които ще посрещат Великден на работните се места. Бъдете здрави!", призова Нено Няголов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК