fallback

Вешим: Година-две... трябва да свикнем да живеем с този вирус

Хората постъпват по-умно от политиците и духовниците, смята писателят

17.04.2020 | 20:50 Автор: Наталия Тотева

В условията на пандемия повечето църкви в страната останаха празни. Обществото ни е изправено пред безпрецедентна криза. Хората постъпват по-умно от своите политици и духовници, смята писателят и главен редактор на в. "Стършел" Михаил Вешим.

"Нашите духовници не бяха на равнището, на което трябваше да бъдат. Те трябваше да се откажат от провеждането на всякакви служби по Великден. Въпреки че е голям празник, те трябваше да проявят мъдрост", смята Вешим. 

Той посочи пред "Денят ON AIR", че докато английската кралица за 60 години е отправяла 5 послания към нацията, а нашият ръководен елит всеки ден отправя такива.

"Трябват по-малко думи в тази ситуация, по-малко явяване пред публиката, за да си тежат думите на мястото, иначе думите олекват", добави още писателят.

Според него в социалните мрежи всеки е журналист, автор на нещо, всеки знае някаква истина, която иска да сподели с другите, а голямата истина се губи.

Добрата страна все пак е това, че много хора има чувство за хумор. Михаил Вешим отбеляза, че винаги ще има хора, които вярват в конспиративни теории за коронавируса, както и такива, които смятат, че Земята е плоска.

По думите му вирусът първоначално е изглеждал като шега за хората, но сега осъзнават, че са изправени пред една неизвестност. 

"Години или две, ние трябва да свикнем с мисълта, че ще живеем с този вирус. Ще има някакво съжителство. И какво ще бъде това съжителство зависи от самите нас", каза Вешим за Bulgaria ON AIR.

Трябва да се чувстваме вътрешно свободни, а не свободни на улицата. Голяма отговорности има всеки един човек, каза още той.  

Според редактора трябва да сме търпеливи, да надмогнем егоизма си, да сме отговорни не само към близките си, но и към непознатите.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback