Вечерта ще застудее, в източните райони ще вали

Затоплянето ще започне в четвъртък

14.04.2020 | 07:33 Редактор: Ивет Арабова

Преди обед днес ще бъде спокойно с увеличаваща се облачност. Следобед от северозапад ще започне да нахлува студен въздух. На много места ще превали дъжд, с по-големи количества в източната половина на страната. В северозападните райони ще остане почти без валежи. 

През деня ще бъде топло, но привечер рязко ще застудее и в планинските райони и на места в Лудогорието за кратко дъждът ще премине в сняг. Минималните температури в населените места ще бъдат от 4 до 8 градуса. Вятърът ще бъде умерен до свеж от запад, скорост до 10м/с. Максималните температурите ще бъдат от 18 до 23 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В сряда сутринта валежите над източните райони бързо ще спират. Ще бъде хладно и ветровито с разкъсана облачност, по-значителна следобед над Добруджа. В четвъртък постепенно ще се затопля. Северозападният вятър ще подгони облаците на изток. и ще има повече слънце.

В петък и в събота времето постепенно ще се затопля, но пък остава ветровито. В събота следобед валежи се очакват над Добруджа и в Странджа.

Вижте цялата прогноза във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК