Кметът на Банско: Има хора, които не искат да бъдат тествани за Ковид-19

334 души са тествани, 8 от тях са изградили антитела, заяви Кадев

13.04.2020 | 21:43 Редактор: Александра Иванова

Масовото тестване в Банско е факт вече втори ден. Общо 334 човека са тествани. 8 души са изградили антитела. Това обяви кметът на Банско Иван Кадев в предаването "Денят ON AIR".

"Трима са заразените с Ковид-19 в Банско. Те са с равни антитела и в процес на развиване на болестта. Двама са с ранни и късни антитела, което според здравните специалисти, означава, че са в процес на овладяване", допълни градоначалникът.

Тествана е голяма част от общинската администрация и гражданите. Общината разполага с 4000 теста общо. Приоритетни са хората, които са работили в ски зоната. Кметът обаче съобщи, че не всички искат да се подложат на изследване.

"Има хора, които не искат да бъдат тествани. Не изразяват такова желание. Казват, че се чувстват добре и няма нужда да бъдат тествани. Мен това не ме учудва. Не можем да задължим никого да го направи", обясни Кадев пред Bulgaria ON AIR.

Кметът на Банско отправи апел към хората,които имат жилища в Банско, но не живеят за постоянно там, да не посещават града.

"Тези хора са част от града, но в настоящия момент това не е удачно", призова той.

По думите на кмета, жителите на Банско са изградили самодисциплина и спазват ограниченията и указанията на властите.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК