АГ болницата във Варна се нуждае от респиратори за бебета и родилки

Цената на новите респиратори е между 15 и 30 000 лв

13.04.2020 | 18:44 Редактор: Юлия Христова

Дарителска кампания за закупуване на респиратори за бебета и родилки стартира Специализираната АГ болница във Варна. В момента тя разполага само с един такъв апарат, което в условията на пандемия от коронавирус, може да постави лекарите пред тежък морален избор – на кого да помогнат и на кого не.

Коронавирусната инфекция при бременните може да доведе до преждевременно раждане и обдишващата техника става все по-необходима. В момента в АГ болницата имат само един респиратор, на близо 30 години. За щастие, засега не се е налагало да се прави избор – на кого да се подаде глътка въздух и на кого не.  

Цената на новите респиратори е между 15 и 30 000 лв, а приходите на болницата  са силно ограничени заради спрения планов прием. Затова ще се разчитат на дарения. Варненската болница поема най-тежките случаи от Североизточна България. В момента лекарите там се борят за живота на 840-грамово бебе и още 9 други недоносени. 

А освен от респиратор има нужда и от друга техника. От началото на извънредното положение до сега във Варненската АГ болница са проплакали над 100 бебета.

Банкова сметка:

IBAN: BG47BPBI88981029287102

BIC: BPBIBGSF

Банка ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД

Валута: BGN

СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов“ ЕООД – Варна

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Ако открият и смс номер, повече хора ще се включат. Аз нямам онлайн банкиране например. Сигнализирай за неуместен коментар