ВМРО застава твърдо зад гърба на българските производители

Достатъчно стимулирахме големите търговски вериги, заяви Красимир Богданов

10.04.2020 | 22:18 Редактор: Тодор Петров

ВМРО иска забрана за внос на чужди продукти, когато е силният сезон за българското производство. Това е част от пакет мерки, с които от ВМРО предлагат да бъдат подпомогнати българските производители

"Търговските вериги реагират остро на всяко искане за увеличаване на квотите на българските производители. В условията на извънредно положение трябва да мислим и за тази възможност - българските производители да могат да просъществуват. Достатъчно стимулирахме големите търговски вериги, които се превърнаха в монополисти. Мислим само за най-големите, а малките сме ги оставили на произвола на съдбата", заяви депутатът от ВМРО Красимир Богданов в "Денят ON AIR".

Според него мерките, които партията на Красимир Каракачанов предлага, ще доведат до регулация на цените. Турция и Гърция субсидират сериозно своето земеделие, трябва да се помисли в тази посока. В Македония и Албания има национални субсидии и предлагане на регионални продукти в търговската мрежа, посочи още Богданов.

Народният представител от ВМРО е убеден, че с регулиране на пазара е възможно да бъде достигната приемлива за гражданите цена на българските продукти. 

"Не говорим за дефицит или липса на стоки от първа необходимост. Казва се "до изчерпване на количествата български продукти". Във Франция и Германия местното производство винаги се поставя на най-достъпните за купувачите места. Всяка страна трябва да защитава родното си производство, сега това е крайно необходимо", настоя Богданов пред Bulgaria ON AIR

И изрази надеждата си туристическият сезон у нас да не започне чак късното лято. Депутатът е на мнение, че държавните мерки за туристическия сектор не се оказват достатъчни.

Според него не се мисли достатъчно, че в бюджета трябва да има заделени пари за кризи. Би било полезно да има фонд, който да помага в кризисни ситуации

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК