80-годишна дари цялата си пенсия на болницата в Исперих

Надие Мехмед пък не смята, че е направила нещо изключително

07.04.2020 | 17:56 Редактор: Искра Ангелова

Лекарите продължават да получават дарения от цялата страна. Началникът на оперативния щаб генерал Мутафчийски днес отличи едно от тях. 

Възрастна жена дари пенсията си на лечебно заведение в Исперих. За да се отблагодаря на лекарския екип, грижел се за нея и семейството ѝ.  Въпреки че сумата не е голяма, медиците са признателни за жеста на своята пациентка. 

80-годишната Надие Мехмедова е позната в село Печеница като добър човек.

"Помага на всички – няма значение, който и да е – в каквато и ситуация да е. Ако някой е дошъл в тях за помощ, те се притичат на помощ, тя особено", каза кметицата на село Печеница Севджихан Мехмед.

Новината за дарената пенсия не прави селото известно. 

"Зарадвах се много, много съм щастлива. В моето малко село - такава баба да излезе и да направи дарение, това беше истинско щастие за мене. В знак на благодарност – да е жива и щастлива, какво мога да й пожелая, освен здраве – това е нещо, което най-много ѝ трябва на нея", добави тя.

80-годишната Надие Мехмед пък не смята, че е направила нещо изключително, като е дала пенсията си не на внуците, а на болницата.

"С една пенсия нищо не става и на тях винаги им давам. Тази пенсия реших на болницата да даря", категорична е Надие Мехмедова.

А възрастната жена никога не се е притеснявала от трудности. Затова и винаги е готова да помогне. Дългият живот и тежкият труд през годините понякога карат Надие да посещава болницата в Исперих. Там тя има лекари, които много са ѝ помогнали.

Вижте повече в репортажа.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК