Медицинска сестра, контактувала със заразен твърди, че ѝ отказват тест за коронавирус

Марияна остава изолирана под карантина и без никаква яснота

04.04.2020 | 16:36 Редактор: Юлия Христова

Медицинска сестра от спешната помощ във Видин споделя - отказан ѝ е тест за коронавирус, въпреки че е била в пряк контакт с първия потвърден случай в областта. Сега Марияна Върбовска е поставена под задължителната домашна карантина, но няма как да разбере дали и тя е заразена.

Медицинска сестра от спешната помощ във Видин твърди - отказан ѝ е тест за коронавирус, въпреки че е била в пряк контакт с първия потвърден случай в областта. Сега Марияна Върбовска е поставена под задължителната домашна карантина, но няма как да разбере дали е заразена.

Пробата на пациента се оказва положителна. Затова и екипа, работил с мъжа решава да се тества.

Пробите били изпратени на РЗИ, а от там до Националната референтна лаборатория.

Така Марияна остава изолирана под карантина и без никаква яснота какво е здравословното ѝ състояние. Затова решава да си направи така наречения бърз тест, за да разсее паническите притеснения.

Проблемът е, че на болницата във Видин не са предоставени тестове от държавата. 

А Мариана и нейните колеги от спешното отделение остават в карантина, без да  магат да разберат дали всъщност са заразени с Ковид-19. 

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 3
Аз
преди 3 години
Медицинска сестра в спешно е била без предпазни средства и така ще иска тест след всеки пациент ли? И баба на село знае за маска, ръкавици и очила. Хайде моля да се освестите или да си хвърлите дипломите Сигнализирай за неуместен коментар