Кметът на Сандански: Ситуацията е все по-тежка и непредсказуема

Атанас Стоянов посочи, че в общината има дефицит на защитни средства

01.04.2020 | 22:05 Редактор: Искра Ангелова

422 са потвърдените случаи на коронавирус у нас, a правителството ще предложи на Народното събрание удължаване на извънредното положение до 13 май.

Днес в Сандански е починал шофьор на линейка, но се оказва, че той не е бил заразен с Ковид-19.

"Лекарят е от "Спешна помощ". Той е починал от инфаркт, непосредствено взимайки лекарства от аптека на 100 метра от Общинска администрация. Колегите направиха всичко възможно да го спасят", каза кметът на Сандански Атанас Стоянов в предаването "Денят ON AIR".

Той посочи, че мерките, които са взети срещу заразата в града, не са по-различни от това, което правят всички други общини. 

"Ситуацията става все по-тежка и непредсказуема. И може би в тази връзка правителството ще предложи на Народното събрание удължаване на извънредното положение", добави кметът.

Атанас Стоянов посочи, че в Сандански са преустановени всички спортни, културни и социални прояви, които имат масов обществен характер. 

"Отменихме и "синята" зона. Почти ежедневно се дезинфекцират обществените места и всички квартали на града. Правим проверки дали се спазват мерките", каза още той.

Кметът на Сандански допълни, че и в тяхната община имат дефицит на защитни средства.

"Успяхме да доставим защитни облекла на болниците. Като материална база имаме възможност да приемем пациенти, заразени от Ковид-19. Има необходимата леглова база, имаме краткосрочен и дългосрочен план за действие, но не само в нашата болница има дефицит на здравни работници и особено класифицирани кадри", посочи Стоянов пред Bulgaria ON AIR.

Той обяви, че вече има дарения, но се очакват и още.

"Когато отмине този вирус, ще дойде по-тежкият - икономическият, който обхваща всички. Финансовите последици ще бъдат не по-малко сериозни от здравните", категоричен е Атанас Стоянов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
Отговорник
преди 3 години
Злобата на расистите никога няма да спре..Виждаш "ромеите",защото си се насочил ума ,само тях да гледаш.. Това е нормално за злобния и завистлив човек.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 2
Жител на Сандански
преди 3 години
А защо не каже че никой не спазва карантината и при по хубаво време главната улица си е пълна, разхотки те по парка си продължават, ромеите си се събират на групи и то голями групи, но никой не прави нищо по въпроса. Защо??? Сигнализирай за неуместен коментар