БЧК: Ние сме навсякъде, силата ни са доброволците

Според Христо Григоров в изминалите няколко седмици е било създадено психологическо напрежение

31.03.2020 | 22:09 Редактор: Юлия Христова

Българският червен кръст вече има национален онлайн чат за психологическа помощ. На сайта на организацията redcross.bg специалисти ще предоставят безплатна и конфиденциална подкрепа на хората, изпитващи притеснения и безпокойство.

142 години винаги сме помагали, нашата сила е в доброволчеството, а сега ситуацията е деликатна. Нашата формула е "обединявай и решавай". Ръката, която подаваме на хората в нужда, е силна и все още намираме доброволци. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на БЧК акад. Христо Григоров

Народни представители също са се записали за доброволци, допълни той. 

"Важно е да помагаме на бабите, дядовците, на хората в нужда. Само днес имаме над 40 случая, в които наши хора предоставят на възрастни хора храна. БЧК е навсякъде. Последният пример е с шофьорите на турската граница - имаше разплакани сред тях, когато им подавахме вода след 3-4 дни чакане", допълни той за Bulgaria ON AIR

Според него в изминалите няколко седмици е било създадено психологическо напрежение, а не всички приемат ситуацията нормално, някои са тревожни.

"Затова и направихме сайта за контакт с психолози. Има определени часове, в които може да се получи помощ. Това е нещо много необходимо", подчерта още Григоров. 

Междувременно у нас продължава кампанията на БЧК за набиране на средства в борбата с коронавируса. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК