Събитийният сектор търпи огромни загуби заради Ковид-19

Промоутъри и независими артисти са рязко засегнати 

28.03.2020 | 09:40 Редактор: Тодор Петров
Събитийният сектор търпи огромни загуби заради Ковид-19

Ковид-19 поставя на карта бъдещето на събитийно-развлекателния сектор, независимите артисти и на всички, ангажирани в културата по един или друг начин. Загубите от разрастващата се зараза само за дни са за милиони и тепърва ще нарастват, съобщава БГНЕС.

Промоутъри, представители на независимата кино гилдия и на театъра са засегнати.

Цветелина Грозданова – Давидова, съосновател и управител на Агенция за събития, концерти, фестивали, изложения, семинари, културни и образователни мероприятия в България и по света заявява, че през последния месец компанията е изгубила над 500 хил. долара.

"Компании като нашата се причисляват към малкия и среден бизнес – бизнеси, които разчитат изцяло на собствени сили и самофинансиране, а не на държавна подкрепа, и които всеки месец внасят десетки хиляди в държавата, посредством данъци, такси и осигуровки", обяснява тя.

Давидова допълва, че събитийният сектор, също като сектора на туризма, иска да получи разбиране и подкрепа от държавата, тъй като е напълно блокиран.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Joko
преди 3 години
"Събитийният сектор . . . промоутъри..."!?!?!?!? Ба си ! Доживях да си обогатя речника Сигнализирай за неуместен коментар