Приетото със съмнения за Ковид-19 дете не е било ваксинирано

Майката промени мнението си относно качеството на работа на лекарите

24.03.2020 | 18:55 Редактор: Наталия Тотева

Стабилно е състоянието на 4-годишното момиченце, настанено в болницата "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново със съмнения за Ковид-19. 

Вчера, на 23 март, родителите на детето разпространиха информация в социалните мрежи, че за него не се полагат адекватни грижи.

При постъпване на детето в Спешното отделение на болницата е проведен обстоен преглед. Установено е, че има двустранна бронхопневмония и е прието в Детско отделение. 

"Назначени са му съответните вливания - симптоматично и етиологично лечение, в резултат на което още вечерта след първите вливания и назначеното лечение, състоянието се подобрява", посочи директорът на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" д-р Галина Гарева.

Изпълнителният директор на болницата заяви, че детето не е ваксинирано.

"Майката е антиваксър, детето не е ваксинирано, нито една ваксинация. Обикновено децата които не са имунизирани, тежко протича при тях първата среща с някаква бактериална инфекция, вирусна", каза той.

По думите на родителите в социалните мрежи животът на момичето е застрашен, а лекарите не оказват нужната медицинска помощ и лечение. 

6 неизлекувани деца от отделението са прибрани от родителите си след съобщението на майката във Facebook.

"Това, което мен ме притесни, не като майка на болно дете със съмнения за коронавирус, а като гражданин, който вижда как организацията на болничната система е несъвършена", коментира майката на момиченцето Мариета Томова. 

Все още се чака резултатът от пробата за Ковид-19 на детето, а днес майката Мариета Томова, заяви, че всъщност няма оплаквания от работата на лекарския екип. 

"Във всеки един момент грижите на всеки един медик бяха изключително адекватни, добри, всеотдайни бяха всички лекари. И в Спешното отделение и в Педиатрията", отбеляза тя.

Детското отделение на болницата не е поставено под карантина. В момента там са настани общо пет деца, като 4-годишното момиченце и майка му са изолирани в отделна стая. 

Вижте още в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК