Нотев: Предприемачите с тежка мисия да съхранят предприятията

Депутатите разрешиха на военнослужещите да контролират цели региони

20.03.2020 | 22:52 Редактор: Юлия Христова

И армията се включва в мерките срещу разпространението на коронавируса. Депутатите разрешиха на военнослужещите да контролират цели региони, както и да извършват проверки на специални ГКПП-та. В Закона за мерките и действията по време на извънредното положение те записаха, че военнослужещите при условия, определени от правителството, съвместно с други органи могат да участват в прилагането на противоепидемични мерки и ограничения на територията на страната.

Строгото дефиренциране на правомощията не може да се определи като агресия в гражданския живот, каза за "Денят ON AIR" депутатът от "Атака" Явор Нотев.

По думите е допустимо да се прибегне до помощта на военнослужещите. 

"Най-труден беше балансът и интересът относно тези, които имат качествата на служители и работодатели. Предприемачите имат тежката мисия да съхранят предприятията. Мисля, че се намериха добри попадения и за едната, и за другата страна. Вероятно ще има недоволство и при двете страни относно някои мерки", каза той за Bulgaria ON AIR. 

Законът за извънредното положение съдържа 21 текста - припомни още Нотев и каза, че е бил необходим. 

"Битката е текст по текст, разбира се, че имаме съответните аргументи за противопоставяне на някои текстове", допълни събеседникът. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК