Д-р Константинов: Хората трябва да се заразят, за да развият имунитет!

Едно лекарство се изпитва при нормални ситуации и условия в рамките на години

20.03.2020 | 21:03 Редактор: Юлия Христова

Какво ще се случи всъщност следващите два месеца? В следващите няколко месеца трябва, така или иначе, хората да се заразят с този вирус. Това заяви в предаването "Брюксел 1“ д-р Стефан Константинов, бивш здравен министър и  изпълнителен директор на УСБАЛО.

"На всички пожелавам, ако това им се случи, да не разберат или да е с много минимални последици“, каза д-р Константинов. Според бившия здравен министър, когато постигнем една голяма група хора, които са се срещнали с вируса и вече имат развит имунитет към него, епидемията ще спре.

Д- р Стефан Константинов прогнозира, че вероятно след това ще се намерят ваксини, ще се подобрят и ще се уеднаквят протоколите за лечение, но това изисква време.

Едно лекарство се изпитва при нормални ситуации и условия в рамките на години. "Така че, да не възлагаме някакви надежди за появата на чудодейно лекарство в следващите една-две-три седмици или месеци“, коментира изпълнителният директор на УСБАЛО.

Цялото интервю и други коментари за коронавируса – гледайте в предаването "Брюксел 1“ в събота, от 17.30 часа, по Bulgaria on air!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК