Сигнали за спекула с цените на хранителни продукти

Според експертите най-разумно в сегашната ситуация е пазаруването на три-четири дни

20.03.2020 | 20:03 Редактор: Юлия Христова

Сигнали за спекула с цените на хранителни продукти. Седмица след обявяването на извънредното положение у нас се забеляза презапасяване. 

Държавата е категорична: няма спекула с цените на храните в ситуацията на извънредно положение. Заради търговски взаимодействия средните цени на едро са с минимални изменения. 

Зрители на Bulgaria ON AIR сигнализираха за завишени цени. От Комисията апелират: търговците на дребно не трябва да се възползват от страховете на хората. 

А от Комисията имат друго притеснение: наблюдава се натрупване на количества стока, което може да доведе и до дефлационни процеси. Пазарът не може да ги поеме, заведенията не работят.

А спекулата произлиза от истерия за дадена стока.

Според експертите най-разумно в сегашната ситуация е пазаруването на три-четири дни. Според тях нито презапасяването, нито редовните разходки до магазина са подходящи при избягване струпването на хора. 

Репортаж на Виолета Манчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Румен Петров
преди 1 година
Във Всички хипермаркети има спекула в цените (Била, Кауфланд, Лидъл, Т-маркет Промаркет и д,р) Изразено чрез добре замаскираното понятие " лоялна програма" Посредством безразборното събиране на лични данни. Не адекватно е при обявена Промоция , тя да важи само за Богоизбраните, който си носят въпросната карта. Друг е въпроса какво се случва с личната информация и поради каква причина се изиска име, адрес , егн, телефон и имейл. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
Надя Радославова
преди 3 години
В с. Владимирово обл. МОНТАНА има спекула с цените на храните във всички магазини. Минералната вода например е 5 лв Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Надя Радославова
преди 3 години
Има спекулация с цените във всички магазини на с. ВЛАДИМИРОВО ОБЛ. МОНТАНА Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Надя Радославова
преди 3 години
В с. ВЛАДИМИРОВО ОБЛ.монтана има спекула с цените във всички магазини Сигнализирай за неуместен коментар