За да няма спекула: Ще проверяват продажбата на храни и лекарства

Ще се следи за нарушения до края на извънредното положение

14.03.2020 | 16:05 Редактор: Ралица Братанова
За да няма спекула: Ще проверяват продажбата на храни и лекарства

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев Върховната административна прокуратура ще възложи на няколко институции да направят проверки на продажбата на лекарствени продукти и храни.

Проверката ще се прави от Изпълнителна агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствата и на Комисията за защита на потребителите предприемането на спешни мерки по предотвратяване продажбата на лекарствени продукти на цени различни от образуваните по реда на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, осъществяването на търговия с лекарствени продукти, без съответното разрешение, както и на продажбата на лекарствени продукти от разстояние (чрез интернет сайтове), съобщиха от Прокуратурата.

Проверките ще продължат до края на обявеното извънредно положение във връзка с предотвратяване последиците от разпространението на коронавирус Ковид-19.

При необходимост следва да се търси съдействие от структурите на НАП и на МВР. От държавните органи е изискано още да уведомяват съответните териториални прокуратури, ако се установят данни за извършване на престъпления.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК