Страх в Русенско заради починал шофьор на туристически автобус в Банско

Причината за смъртта му предстои да бъде установена

19.03.2020 | 18:41 Редактор: Наталия Тотева

Шофьор на туристически автобус в Банско е починал часове след като се е прибрал в село в Русенска област. Близо половин ден близките му не са знаели какво да правят, защото се оказва, че институциите ни не са подготвени за подобен казус. 

Причината за смъртта му предстои да бъде установена. Притесненията на хората идват от факта, че починалият е работил в поставения под пълна карантина зимен курорт.

60-годишният Трифон се е прибрал вчера следобед. Тази сутрин съпругата му го е намерила припаднал и е потърсила помощ.

"Докато сляза долу вече не се чуваше да диша изобщо. Аз предполагам, че не е заразен, но ако евентуално е заразен, нали трябва по някакъв друг начин да се действа", коментира съпругата му Лидия Николова за Bulgaria ON AIR

Заради необичайната ситуация лекарят не е издал смъртен акт. Уведомени са полицията, областният управител и РЗИ, за да бъде взето решение как да се действа.

Притесненията на местните са свързани с факта, че починалият не е бил под карантина. Мъжът не е съобщил в кметството, че се е върнал от Банско и се движил свободно из селото. 

След консултации с Националния кризисен щаб е взето решение тялото да бъде транспортирано със специално оборудвана линейка до моргата в Русе.

Ще бъдат взети проби и ще се направи аутопсия.

Вижте повече в репортажа. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК