В неделя идва захлаждане, температурите ще паднат с 10 градуса

В понеделник се очакват и дъждове

19.03.2020 | 08:43 Редактор: Ивет Арабова

Минималните температури за сутринта са от 0 до 5 градуса, по високите западни полета и в Тракия - до минус 1. Денят започва със слънчево време и краткотрайна намалена видимост в Добруджа, която предиобед ще се разсейва. 

Следобед от северозапад ще се заоблачи и през нощта срещу петък над страната ще има значителна облачност, но без валежи. Вятърът ще бъде от северозапад слаб. Максималните температури ще бъдат от 14 до 17. Над Северното Черноморие сутринта ще има ниски облаци, но следобед времето ще е слънчево, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В петък ще има ниски облаци и мъгли над южните райони и по Черноморското ни крайбрежие. В събота предиобед ще бъде предимно слънчево, а следобед от север и от юг ще се заоблачава. Валежи не се очакват. В неделя облачността над страната ще бъде значителна, с условия за слаби превалявания в североизточните и западни райони. Ще започне и захлаждане. В понеделник ще се установи дъждовно и хладно време. По високите западни полета и в Предбалкана дъждът временно ще преминава в сняг. Дневните температури ще достигат 4-7 градуса.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК