Хотел в Бургас ще се превърне в инфекциозно отделение при криза

Десетки граждани изразиха похвалите си

18.03.2020 | 14:48 Редактор: Наталия Тотева

Хотел край Бургас е може да се превърне в инфекциозно отделение, ако се наложи. Предложението е направено от собственика на хотела към общинския щаб на града.

Заради благородния жест той получава похвалата на десетки граждани, както и на Посолството на САЩ у нас. 

Хотелът се намира в "Парк Росенец" край Бургас. Предлага едновременно изолация и чист въздух. Собственикът на комплекса е затворил обекта заради обявеното в страната извънредно положение. Готов е да предостави базата си за лечение на заразените с коронавирус

"Ако възникне крайна кризисна ситуация и необходимост от това да предоставим нашата база за спешни медицински нужди, за изграждане на инфекциозно отделение, или каквото щабът прецени, че има нужда. Ако трябва карантинна зона", посочи бизнесменът и собственик на хотела Кристиян Киров за Bulgaria ON AIR

 Хотелската база разполага с 80 легла, но при нужда тук може да лекуват и повече болни.

"Имаме възможност да реагираме и с човешки ресурс. Много от нашите служители, не всички, но някои от тях, доброволно изявиха желание, ако се изпадне в такава крайна ситуация да дойдат да помагат", добави още собственикът на хотела. 

"Страницата на американското посолство в България изразява благодарности лично към Кристиян Киров. Разбира се, и към целия екип, който е поел тази инициатива. С хаштаг доброто е в нас и силата е в нас. Трябва да вършим добрини", каза мениджърът на хотела Манол Тодоров.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК