Доброто продължава: В бургаската опера шият маски вместо костюми

Това ще продължи, докато имат плат

16.03.2020 | 19:24 Редактор: Искра Ангелова

В Бургаската опера от днес вместо костюми шият предпазни маски за общинските екипи, които ще предоставят храна и лекарства на възрасти хора в общината. 

От ръководството на операта призовават и останалите опери и театри в страната докато са затворени да пренастроят работата си и да помогнат.

Вместо костюми за обявената преди дни премиера на балета "Жизел", която трябваше да се играе на 5 април, гардеробиерките и служителите на Държавна опера - Бургас започнаха да шият предпазни маски. 

"За да правим опера и балет трябва да има хора, които да ни гледат. Пренастроихме производството сега, момичета трябваше да довършат постановката "Жизел". За момента спираме и минаваме към правенето на многократни маски", каза директорът на Държавната опера Бургас Александър Текелиев.

Готовите маски ще бъдат предоставяни напълно безвъзмездно на общинските екипи за доставка на храна на възрастни хора и на хора, които са под карантина.

"До този момент сме изработили към 130 маски от американ, първите 50 са предадени на социалните служби", каза една от жените, шиещи маски.

Служителите на операта ще могат да шият по 200 бройки маски на ден, които са трипластови и за многократна употреба. Това ще продължи, докато имат плат. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК