fallback

Няма да има предварителни изпити за ВУЗ, матурите остават

За близо 89% от учениците са създадени предпоставки за електронна форма на обучение, съобщиха от МОН

16.03.2020 | 15:34 Автор: Ралица Братанова

Започна дистанционно обучение в училищата. Това се налага заради затварянето на учебните заведения до 29 март. За близо 89% от учениците са създадени предпоставки за електронна форма на обучение, съобщиха от Министерството на образованието. 

На учениците, които нямат компютри или интернет вкъщи ще се оказва индивидуална помощ. След като една от онлайн платформите, в които учениците трябваше да проведат първите си онлайн уроци след старта на дистанционното обучение, се срина сутринта, от министерството са изпратили указания за работа с алтернативна платформа. 

От ведомството са категорични, че няма да има нулева година, тъй като 60% от учебния процес вече е минал, но предварителните изпити за висшите учебни заведения няма да се проведат.

"Няма нищо драматично в това да няма предварителни изпити. Те може да се проведат по-късно, а може и изобщо да не се проведат", поясни просветният министър.

Относно матурите Красимир Вълчев обясни, че ако ситуацията продължи по датите,  за които са насрочени зрелостните изпити, материалът в тях ще бъде съкратен.

Вижте още в репортажа на Виолета Манчева.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България
fallback