Откраднаха средства за лечение на 19-годишно момиче с левкемия в Ямбол 

Роберта Христова е трябвало да замине за лечение в Израел

05.03.2020 | 18:20 Редактор: Наталия Тотева

Откраднати са средства за лечението на 19-годишно момиче от Ямбол. Роберта Христова е диагностицирана с "остра миелоидна левкемия". Дарителската кутия е изчезнала от Спешно приемно отделение на МБАЛ „Свети Пантелеймон". 

Роберта е трябвало да замине за спешно лечение от Германия в Израел. Първоначалната сума, която е била необходима - 80 000 долара - е била почти събрана. 

"След като докторите в Германия казаха, че няма да направят повече нищо, а само ще облекчават болките й с лекарства, трябваше за един ден всичко да стане. Не можаха да се съберат тези пари и извикахме линейка, с която Роберта беше транспортирана от Германия до България", каза сестра й Никол Христова за Bulgaria ON AIR.

В дарителската кампания се включиха стотици хора от цялата страна. 

"Кампанията върви повече от два месеца, над 60 са поставените кутии в града. Имаме поставени кутии и в други градове", коментира организаторът на кампанията Васко Стоянов.

Но една от дарителските кутии е открадната преди дни. Посегателството над събраните средства за лечение е извършено от касата на Спешно приемно отделение в ямболската болница.

"Сестра ми се нуждае от тези пари, за да живее!", каза сестрата на Роберта. 

Нейна приятелка, Магдалена Стоянова, призова човекът, който е отговорен да вземe правилното решение като възстанови сумата в кутията.

"Нямаме никаква представа каква е била сумата в кутията, но се надяваме на чудо,защото всеки лев е от значение за тази кауза", обясни Магдалена.

От болницата са предоставили записи от камерите. Според тях, кражбата се е случила през нощта, но извършителят не е разпознат. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК