Журналистът Димитър Панев създаде песен за коронавируса

"Коронавино снощи пих, и вирус не остана", гласи част от забавния кавър

05.03.2020 | 16:11 Редактор: Наталия Тотева

Страхът сред обществото от новия щам на коронавирус вдъхнови журналиста Димитър Панев да посвети песен на заразата. След като възпя ремонта на ремонта на улица "Граф Игнатиев" и мръсния въздух в София, Панев създаде нов хит в социалните мрежи – песен, посветена на "Ковид-19".

"Коронавино снощи пих, и вирус не остана, а болничния си спестих с отпуска голяма", гласи част от текста. 

Не е случайност, че Димитър Панев избира популярната песен "Целувката на Ана" за своя кавър.

"Нали се изговори, че спиртът убива коронавируса, после не пийте, че нямалява имунната система. Казаха - носете маски, после - не носете. После вземете си отпуска, после болничен - не сме видели нещо в закона. Този хаос поражда повод за хумор", коментира журналистът за Bulgaria ON AIR.

По план песента е трябвало да види бял свят в момента, в който кризисният щаб съобщи за първия случай на коронавирус у нас. Но Димитър решава да я пусне сега от страх, че дори и коронавирусът ще ни подмине. 

"Като че ли се отегчихме", смята той. "Като че ли с все по-голямо разочарование съобщаваме следващото: Нямаме доказан случай", шегува се създателят на забавната песен.

Хората могат да имат различни музи - при някои това е красивата жена, хубавото вино. Панев решава да използва проблемите, за да създава

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК