Времето в празничния ден: Топло, ветровито и облачно

В следващите дни ни очакват валежи над почти цялата страна

03.03.2020 | 08:35 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури в населените места за тази сутрин са положителни - от 2 до 7 градуса. Преди обед повече облаци ще има над западните части от страната, а следобед значителна ще бъде облачността и по Черноморието. Ще духа умерен югозападен вятър, по високите части на планините - силен. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева за зрителите на празничното издание на "България сутрин".

Максималните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса. Над планините ще бъде ветровито, с разкъсана облачност, по-значителна над Рила и Пирин. По високите била и върхове вятърът ще бъде силен от юг-югозапад. 

В сряда преди обед над западната половина от страната ще вали дъжд, следобед ще превали и по Черноморието. В четвъртък ще превалява в цялата страна. Преди обед валежи ще има в северните райони, а следобед в южните. По планините ще вали мокър и тежък сняг. 

Постепенно валежите ще спират. В петък след временно разкъсване на облачността следобед нова облачна вълна с усилване на вятъра ще достигне до нашата страна. В събота облачността ще се уплътнява и следобед ще завали дъжд, по планините - мокър сняг. През нощта срещу неделя дъждовете ще достигнат до нашето Черноморско крайбрежие. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК