Столичен адвокат влезе в сблъсък с Центъра за градска мобилност

Той подава сигнал за неправилно паркирал автомобил

28.02.2020 | 19:20 Редактор: Искра Ангелова

Столичен адвокат в сблъсък с Центъра за градска мобилност. 

При подаден сигнал за неправилно паркирал автомобил, затрудняващ движението в синя зона, от "Градска мобилност" не реагират близо час. 

Паркирали сме в една от двете платени зони в столицата и след изтичане на регламентираното време за престой, просто искаме да потеглим, но не можем – друга кола ни е блокирала пътя. Какво ще направим? 

Може би ще се обадим на Центъра за градска мобилност. Това прави и Димитър Ганев, когато на инвалидно място пред неговата кола освен кофи за боклук, вижда и паркирал автомобил. 

"Той съответно така е спрял на половината от инвалидното място и на платното, че не е възможно автомобилът, който е непосредствено спрял в синята зона, да излезе. Аз нямаше как да маневрирам. Изчаках 10 минути, никой не се появи да премести автомобила и съответно доколкото съм в зона, се обадих на "Градска мобилност", сподели Димитър Ганев. 

Адвокатът обаче се надява, че в следващите минути от "Градска мобилност" ще преместят превозното средство. 

"Реших да опитам и се обадих на 112. На тях им разказах същата случка", каза още той.  Минават още 15 минути и той звъни повторно на Центъра за градска мобилност. 

"И по същия начин ми каза "Г-не, предаваме на общинска полиция", "Преди половин час ми казахте същото", отговаря им той.

След запитване на Bulgaria ON AIR за въпросния случай от Центъра за градска мобилност отговориха, че реакция е щяло да има, но са се забавили заради други проблемни ситуации. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК