Борисов обеща: Без винетки за малките общини около София и Варна

От БСП определиха ситуацията като "хаос"

27.02.2020 | 13:00 Редактор: Ивет Арабова

В парламента премиерът Борисов увери депутатите - няма да има винетки за малките общини около София и Варна. Неяснотата около стартирането на тол системата провокира упреци от БСП към управляващите за хаос в държавата. А основната критика е свързана с комисионните за доставка на бордови устройства.  

"Никой не печели, освен частните фирми, които ще приберат 32 млн. Г-н премиер,не можете да направите нито една реформа като хората!", отсече лидерката на БСП Корнелия Нинова.

"Да, в България трудно стават нещата, не си спомням БСП да са направили реформа за 100 години управление", отвърна премиерът. 

Въпреки че изслушването на Борисов вчера беше подкрепено и от коалиционния партньор ОП, само от БСП задаваха въпроси на премиера. Включително и за винетките по пътищата, които са част от общини.  

"Изваждаме 115 км от София и 40 км Варна, с другите 12 водим преговори и тях ще ги извадим", обеща Борисов.

Вчера премиерът обяви, че ще има гратисен период от 1 до 27 март, в който шофьорите няма да бъдат глобявани. От БСП определиха ситуацията като "хаос".

"Година и 1 месец лъгахте, че хората няма да плащат, преди седмица им направихте 800 снимки, а сега ги изваждате", контрира Георги Свиленски.  

"Нито едно нещо, което сме обещали, не сме си го неизпълнили. В момента, в който дойде на дневен ред това, го решихме", каза още министър-председателят.

Министър Аврамова увери, че повече забавяне на тол системата няма да има.

Вижте повече в репортажа на Стоян Тричков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК