fallback

Георгиев: България никога не е имала враждебно отношение към партньорите си

Зам.-външният министър заяви, че не би приел изказванията, че страната ни води антируска кампания

21.02.2020 | 21:15 Автор: Ралица Братанова

Американските спецслужби са разгърнали в Източна Европа кампания, насочена срещу добросъседските отношения с Русия, а неин епицентър е България. Това заяви говорителят на Руската служба за външно разузнаване Сергей Иванов.

"Не знам такава информация да е дошла от официални източници. Изграждаме едни много прагматични двустранни взаимоотношения, които се демонстрират и отсреща на най-високо ниво между нашите две страни. Работи се в много сфери на взаимен интерес. Не бих могъл да проявя разбиране към такива изказвания", коментира зам.-външният министър Георг Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му България никога не е имала враждебно отношение, към който и да е от партньорите си.

Днес стана ясно, че през юли, а не през април, България и Хърватия ще бъдат разглеждани за чакалнята на еврозоната.

"Много често срещан приом стана това, когато на някого някоя тема не му е удобна, да започва да внушава на хората паника. По какъв по-добър начин да уплашиш даден човек от това да кажеш, че нещо ще му бръкне в джоба?", коментира Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че достатъчно добре финансовият министър, БНБ, Бюджетната комисия в Народното събрание и министър-председателят са обосновали страните на това какво представляват страните за присъединяване на България към чакалнята на еврозоната.

Георгиев коментира и нападките, които ГЕРБ отправи към президента Румен Радев, че на честванията на паметта на Васил Левски, под патронажа на държавния глава, е била поругана паметта на Апостола.

"Проблемът на президента не е с ГЕРБ. Той е на президента с целия български народ. Той не дължи извинение на нас, а на всеки един, който се почувства засегнат от неговото меко казано цинично поведение онзи ден", заяви той.

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България
fallback