Георгиев: България никога не е имала враждебно отношение към партньорите си

Зам.-външният министър заяви, че не би приел изказванията, че страната ни води антируска кампания

21.02.2020 | 21:15 Редактор: Ралица Братанова

Американските спецслужби са разгърнали в Източна Европа кампания, насочена срещу добросъседските отношения с Русия, а неин епицентър е България. Това заяви говорителят на Руската служба за външно разузнаване Сергей Иванов.

"Не знам такава информация да е дошла от официални източници. Изграждаме едни много прагматични двустранни взаимоотношения, които се демонстрират и отсреща на най-високо ниво между нашите две страни. Работи се в много сфери на взаимен интерес. Не бих могъл да проявя разбиране към такива изказвания", коментира зам.-външният министър Георг Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му България никога не е имала враждебно отношение, към който и да е от партньорите си.

Днес стана ясно, че през юли, а не през април, България и Хърватия ще бъдат разглеждани за чакалнята на еврозоната.

"Много често срещан приом стана това, когато на някого някоя тема не му е удобна, да започва да внушава на хората паника. По какъв по-добър начин да уплашиш даден човек от това да кажеш, че нещо ще му бръкне в джоба?", коментира Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Той изрази мнение, че достатъчно добре финансовият министър, БНБ, Бюджетната комисия в Народното събрание и министър-председателят са обосновали страните на това какво представляват страните за присъединяване на България към чакалнята на еврозоната.

Георгиев коментира и нападките, които ГЕРБ отправи към президента Румен Радев, че на честванията на паметта на Васил Левски, под патронажа на държавния глава, е била поругана паметта на Апостола.

"Проблемът на президента не е с ГЕРБ. Той е на президента с целия български народ. Той не дължи извинение на нас, а на всеки един, който се почувства засегнат от неговото меко казано цинично поведение онзи ден", заяви той.

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК