HelpBook за кварталите, в които живеем - зарязани коли, боклуци, счупени плочки

Ако видите проблем, подайте онлайн сигнал в платформата

21.02.2020 | 16:30 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook за кварталите, в които живеем - зарязани коли, боклуци, счупени плочки

В днешния обзор от Helpbook.info ще ви запознаем с множество проблеми, касаещи жилищен район в столицата. В един от тях ни изпратиха снимки на тротоарни плочки пред жилищен блок в ж.к "Младост" 1, които са в отчайващо състояние.

Видно е, че пространството пред блока прилича на минно поле - разкъртени плочки, отломки, дупки и локви. Нашият потребител е забелязал, че най-зле е положението пред вход А, но и пред другите входове положението не е особено цветущо. На една от снимките е заснета шахта в изключено лошо състояние - капаците са разнебитени и не е изключено някой да се спъне или пропадне в нея.

Пред същия блок се намира зарязана огромна камара изкъртена настилка. Вероятно плочите са служели като настилка в бивш търговски обект, според автора на сигнала, който не смята за редно всеки да си изхвърля боклуците където му хрумне.

В същия район друг наш потребител се натъкнал на зарязана каравана от години, която е паркирана наполовина на тротоара, наполовина в тревните площи. Молбата е за извършване на действия по премахването й, тъй като паркоместата в квартала са ограничени, а и гледката е далеч от естетична.

В близост е заснета ключова квартална улица в изключително лошо състояние. Цялата отсечка е осеяна с множество дупки, някои от които направо кратери. Потребителят апелира за извършване на спешен ремонт.

Получихме повторен сигнал от Варна за останки от изоставен автомобил без регистрационна табела, който отлежава от години в междублоково пространство. Стикерът за технически преглед на автомобила е изтекъл още през 2016 г. Авторът на сигнала моли за предприемане на действия по компетентност за отстраняване на автомобила, тъй като след предишния сигнал поради неясна причина отговорните органи не са открили въпросния автомобил при извършената проверка.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook