fallback

30 хил. лв. гаранция и шефът на ТЕЦ "Бобов дол" е на свобода

Замерват качеството на въздуха с мобилна техника, но хората от Големо село не вярват, че ще стане по-чист

21.02.2020 | 12:33 Автор: Тодор Петров

Задържаният директор на ТЕЦ "Бобов дол" вече е освободен срещу парична гаранция от 30 000 лева. Емил Христов беше задържан вчера по обвинение за управление на опасни отпадъци не по установения ред. В момента е на работното си място в централата. 

Преди седмица прокуратурата влезе в централата, а след проверката главният прокурор Иван Гешев съобщи, че са констатирани няколко нарушения, включително и за горене на боклук, примесен с въглища. Тогава бяха иззети документи и се проверяваше работата на инсталациите за изгаряне. 

Арестът на директора на ТЕЦ-а е най-коментираната тема в близкото до централата Големо село. Там вече е разположена мобилна техника за контрол на качеството на въздуха.

В Големо село много малко са тези, които вярват, че с ареста на Емил Христов въздухът в населеното място ще стане по-чист. А със задържания изпълнителен директор на ТЕЦ-а хората в Бобов дол са се срещали многократно с молби да се сменят редовно филтрите на комините. Сигналите срещу централата обаче стигали до ниво актове, които после били обжалвани. 

Хората настояват и за цялостен ремонт на ТЕЦ-а, защото в сегашното си състояние няма как да работи екологично. Мобилната станция за контрол на въздуха в Големо село работи на пълни обороти. Гражданите обаче се съмняват, че резултатите ще са реални, защото в ТЕЦ-а в момента се извършват профилактики.

Вижте повече в репортажа

Харесайте страница ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback