Разкъсана облачност, слаб вятър, ще се радвамe на слънчевите лъчи

В нощта срещу събота ни очакват нови превалявания

21.02.2020 | 07:54 Редактор: Тодор Петров

Без съществена промяна ще се запазят днес температурните стойности в страната. Минималните температури към настоящия момент варират между 0 до 5 градуса. За района на София - около 2 градуса. Все още на места в Предбалкана и около планините превалява слаб сняг, но валежите бързо ще спират. През деня облачността над цялата страна ще се разкъса и временно ще намалее. Заедно с нея и вятърът ще намали поривите си, ще бъде слаб от северозапад. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова за зрителите на "България сутрин". Според прогнозата ѝ днес ще успеем да се порадваме на слънчевите лъчи

Това стабилизиране на климатичните условия обаче няма да продължи дълго и още привечер ще се появи ново заоблачаване, а вятърът ще се усили. В нощта срещу събота ни очакват нови превалявания от дъжд в низините, а в останалите места от сняг. Максималните температури ще успея да достигнат малко по-високи стойности в сравнение с тези от вчера.

Утре денят ще започне със слаби снеговалежи в планинските райони и на места в Северна България. Но през деня валежите ще спрат и облачността от запад на изток ще намалява. Вятърът също постепенно ще започне да отслабва. В последния ден на седмицата времето ще бъде предимно слънчево и ще се затопли чувствително. Очакваните максимални температури на места са около 16-17 градуса. 

В понеделник преди обед ще има повече облаци, но с малка вероятност за валежи. Ще бъде ветровито, привечер вятърът ще отслабне. Вятърът ще бъде и причината градусите да паднат с 2-3 надолу, но още във вторник отново ще се покачат. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК